Wat?

Voedingsschema


Wat is dit nu eigenlijk?

Aan de hand van bepaalde gegevens zoals gewicht en lengte kunnen we een individueel schema opstellen om aan uw noden te voldoen. Wilt u vermageren dan zullen we kijken hoeveel kilocalorieën u mag eten over een ganse dag om u gewicht te laten verliezen. Dit door u voldoende te voorzien in eiwitten, koolhydraten en vetten.

Aan de hand van een anamnese gesprek zullen we u opmeten op een weegschaal die kan zien hoe uw lichaamssamenstelling eruit ziet qua vet en spiermassa, vocht... We zullen u ook vragen wat uw voedingsgewoontes zijn. Het is niet onze bedoeling, als u wil vermageren om u op één of ander dieet te zetten. Wij willen u aanzetten om uw doel te bereiken door u gezonde voeding aan te reiken. Dit houdt niet in dat we u constant slaatjes zullen laten eten, u zult gerust nog aardappelen en af en toe een frietje mogen eten of uw favoriete chocolade. Het is ons doel om u bewuster te leren omgaan met uw voeding en dit door het aantal calorieën te gebruiken die uitgerekend zijn op uw lichaam, uw bewegingsfactor, uw beroep... uw dagelijks leven.

Ook voor mensen die sporten maken we dit op. Een persoon die wedstrijden zwemt of marathons loopt vraagt om een heel andere aanpak. Deze doelgroep is al min of meer bezig met gezonde voeding. Misschien wilt u meer spiermassa bijkrijgen, of enkele kilo's vermageren om die extra snelheid te behalen op een wedstrijd. Misschien hebt u advies nodig wat u mag eten naar aanleiding van een marathon, wat te eten tijdens de marathon, hoeveel vocht u moet innemen. Voeding kan een heel belangrijke factor zijn naar aanleiding om een goede prestatie neer te zetten.

Wat doen we niet?

We zijn geen firma die u producten zal verkopen, geen afslankingspillekes, geen shakes om in massa toe te nemen, geen energydrank...

We kunnen u wel producten aanraden. Bijvoorbeeld gellekes, snoepjes, shakes, supplementen... dit alles om uw koolhydraten en eiwittengehalte terug op peil te krijgen na een wedstrijd. Dat uw lichaam voldoende kan recupereren.

Uw lichaam is een machine die gevoed moet worden om optimaal te kunnen functioneren. Zonder voldoende voedingsstoffen, verkeerde voedingsstoffen, teveel voedingsstoffen kan uw lichaam volledig ontregeld raken.